12.6.2023. 22:10
0
Rezultati izbora u Crnoj Gori: Pokret “Evropa sad” 24 mandata, ispod cenzusa ostalo šest lista
Pokret “Evropa sad” je na juče održanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori osvojio 25,55 odsto glasova, odnosno 24 mandata, a koalicija Zajedno, okupljena oko Demokratske partije socijalista, 23,26 odsto ili 21 mandat, pokazuju privremeni rezultati Državne izborne komisije (DIK), javlja Anadolija.

Rezultati, koje je DIK utvrdio na večerašnjoj sjednici u Podgorici, pokazuju da je koalicija Za budućnost Crne Gore osvojila 14,76 odsto glasova, odnosno 13 mandata, koalicija Demokrata i Građanskog pokreta URA 12,5 odsto, ili 11 mandata, a Bošnjačka stranka 7,09 odsto glasova, odnosno šest mandata.

Koalicija Socijalističke narodne partija (SNP) i Demos dobila je povjerenje 3,13 odsto birača i imaće dva poslanička mjesta.

Albanski forum je osvojio dva mandata sa 1,88 odsto glasova, a po jedan Albanska alijansa sa osvojenih 1,50 odsto i Hrvatska građanska inicijativa sa 0,74 odsto podrške birača.

Bez parlamentarnog statusa ostala je Socijaldemokratska partija koju je glasalo 2,9 odsto građana.

Ispod cenzusa su i Narodni pokret “Pravda za sve”, Pokret za promjene, pokret Preokret, Narodna koalicija “Složno i tačka” i lista “Mi možemo”.

Prema podacima DIK-a, na izborima je glasalo ukupno 305.125 birača, a važećih listića je bilo 302.217.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.