8.8.2021. 20:55
0
Dva hrvatska kanadera gase požar kod Tomislavgrada
FOTO: Tportal
Dva kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih snaga OS RH upućena su u nedjelju u Bosnu i Hercegovinu, na gašenje požara na području kod Buškog Blata u blizini Tomislavgrada, uz granicu s Hrvatskom, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) upućeni su na požarište na području Tomislava u BiH zbog ugroze kuća i imovine na tom području, temeljem naredbe ministra obrane o uporabi Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u BiH, nastavno na razgovor s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, dodaju iz Ministarstva obrane RH (MORH).


"Uputili smo dva kanadera u BiH kako bismo pomogli našim prijateljima i susjedima koji se bore s požarima već nekoliko dana. Vjerujem da će naši protupožarni avioni pomoći da se zaštiti kuće i imovina stanovnika tog područja. Hrvatska je sretna jer ima vrhunske pilote koji pomažu kad je to najpotrebnije", poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Po završetku današnjeg angažmana u BiH, kanaderi će se vratiti u matičnu bazu u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, javila je Hina.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.