14.5.2023. 12:31
1
Kusturica opleo po Željki Mitroviću: Luciferluci džibera iz Mladenovca u kojima se davi Srbija
Režiser Emir Kusturica u jednoj od epizoda svog serijala “Moj život” govorio je o nezapamćenim tragedijama koje su zadesile Srbiju dan za danom – o masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” koji je počinio trinaestogodišnjak K. K. kada je ubio osmoro svojih vršnjaka i školskog čuvara, kao i o užasnim zločinima Uroša B. (20) u tri sela u okolini Mladenovca, koji je pucajući iz “kalašnjikova” ubio osmoro mladih.

Kusturica je poredio ova dva počinioca stravičnih ubistava, a u jednom trenutku dotakao se i rijaliti programa “Zadruga” i njenog “kreativnog” stvaraoca direktora Pink televizije Željka Mitrovića.

“Za razliku od dječaka monstruma i ubice, džiber iz Mladenovca je dio prigradske dripačke kolone koja sanja da postane zvijezda Zadruge u kojoj vrije živo blato, u kome se guši svetosavski Srbin i Srpkinja i gdje se ostvaruju džiberski luciferluci Željka Mitrovića“, rekao je Kusturica.


On se, zatim, upitao zašto se dječak monstrum koga nagriža savjest što nije ubio sve one koje je planirao, ne dovede u Zadrugu, pošto, kako je istakao, u Zadruzi već postoji jedan ubica koji je glavni junak.

Stravični događaji u Srbiji uzrokovali su snažnu reakciju naroda, pa se, između ostalog, pored brojnih zahtjeva građana, od vlasti traži da ukine emitovanje rijaliti programa.

(Ajdin B.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.