21.5.2023. 14:57
0
U padu aviona u Hrvatskoj poginuli svi putnici
U nizozemskom avionu koji je pao u subotu na Maloj Kapeli u Hrvatskoj poginuli su svi putnici, njih najvjerovatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je u nedjelju očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provode karlovačka policija i glavni avioistražitelj.

Uviđajem rukovodi glavni istražitelj za avionesreće Danko Petrin. Njegov posao je otkriti razloge pada letjelice, a tužiteljstvo će utvrđivati moguću krivičnu odgovornost.

“Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice u Karlovcu, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, istražiteljima Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, započela je očevid na mjestu pada zrakoplova Cirrus 20. U toku je očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20, 20. maja 2023. na šumskom području Male Kapele”, kažu u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Prve vijesti s terena mogle bi pristići u popodnevnim satima. U ovom trenutku još uvijek se nedvojbeno ne može zaključiti ni koliko je tačno bilo osoba u avionu, iako se nagađa da ih je bilo troje. Prema za sada dostupnim podacima, nesreću nije preživio niko, a ostaci letjelice razasuti su na širem području nepristupačnog terena, te minski opasnog terena.


(Admir O.)

PadAvion
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.