8.7.2023. 13:50
0
Prvi dan Ultre: Privedeno 98 osoba, naplaćeno 65.000 eura kazni, u stanu našli hrpu droge
FOTO: Index.hr
Više od 140 hiljada ljudi u Splitu će ovog vikenda partijati na Ultri. Festival je počeo sinoć, a trajat će do 9. jula, kada se partijaneri sele na hrvatske otoke. Splitska policija objavila je izvještaj o prvom danu. Prenosimo ga u nastavku:

- Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2023“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka omladine u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine. 

Privedeno je ukupno 98 osoba (40 hrvatskih i 58 stranih državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga. Tokom prve večeri naplaćeno je 65.000,00 € novčanih kazni, prenosi Dnevni Avaz.

Zbog krivično djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama provodi se kriminalističko istraživanje nad četiri osobe. Policijski službenici Službe kriminaliteta droga ukupno su kod četiri osobe pronašli i oduzeli 530 tableta ekstazija, 130 grama marihuane, 35 grama spida, 22 grama halucinogenih gljiva.

U stanu našli hrpu droge
U petak, 7. jula 2023.godine temeljem naredbe suda obavljena je pretraga stana kojeg 32-godišnjak koristi u Splitu. Policijski službenici su od 32-godišnjaka oduzeli:

282 tableta amfetamina tzv „ekstazi“;
35 grama amfetamina tzv “spid“;

130 grama droge konoplje;

4,5 grama droge MDMA;

22 grama halucinogenih gljiva - psilocibinske gljive;

3 stabljike droge konoplje;

tri posude s podlogom za rast u kojima se nalaze psilocibinske gljive i spore;

digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima amfetamin

Uhapšene četiri osobe

Sinoć, 07. jula 2023.godine, oko 20:40 sati u Splitu policijski službenici Službe kriminaliteta droga su postupali prema 23-godišnjaku kod kojeg je pronađeno i oduzeto 50 tableta ecstasy, sveukupne mase 245 grama, navodi Avaz.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.