2.8.2023. 15:02
0
Zgodna turistkinja skinula gaćice nasred ulice i pomokrila se: Splićani 'zabrinuti' za nju, evo šta su joj poručili
Jučerašnji dan je obilježio sredinu turističke sezone. Polovina veselih ljetnih događaja je iza nas, a polovina je još ispred nas. A kao i svake godine, i ove smo se nagledali svega i svačega od naših dragih gostiju.
Ali, kako i priliči naprednim zapadnjacima, oni su uvijek korak ispred nas. Još uvijek nas uspiju iznenaditi svojim makakadama. A mi jedva čekamo..., piše Slobodna Dalmacija. 

Tako je jedan Splićanin (ili Splićanka) jedva dočekao da se preplanula turistkinja pomokri nasred Radunice, samo kako bi od toga mogao napraviti škandal. Čitav dan je proveo šetajući gore-dole na ovom potezu, da bi mu se napokon posrećilo.

Jer, to je, kažu, ono što mi Splićani radimo; stvaramo probleme iz ničega.

Osim toga, možda cura ima problem s mjehurom. A i zgodna je, mlada... Nije je grubo vidit... Pa zašto nema prijenosnih wc-ova svakih 100 metara? Možda je izgubila ključ od apartmana, svakome se to nekad dogodilo... A i šta je uopće imaju snimat? Sigurno i taj šta snima ima apartman... A još najbolje da turisti ostanu doma i samo nam šalju pare...

E, i da, kako ono ide...? "Zar ne znate da ne možemo preživit bez da nam turisti pišaju na vrata pa nam daju manču?" 

"Akuža. Pišanje, grafiti i klima na kamenu kuću."

"Iduću svakako potegnit pitarom!"

"Mogla je bar gumene čizme obut da je ne štrapa!"

Splićani, izdržite... Već smo na pola puta... 



(Ajdin B.)
Split
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.