25.9.2023. 12:31
0
Kremlj se oglasio o situaciji na Kosovu: "Situacija ekstremno teška. Vidimo tradicionalno pristrasan stav protiv Srba"
Kremlj pažljivo prati napetu i potencijalno opasnu situaciju na Kosovu i svjedoči tradicionalno pristrasnom stavu protiv Srba, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Situacija je ekstremno teška. Na Kosovu vidimo tradicionalno prilično pristrasan stav protiv Srba. To je tako tradicionalno neuravnotežena linija. Situacija tamo je, zaista, veoma napeta i potencijalno opasna. Pažljivo pratimo", naglasio je Peskov komentarišući jučerašnje događaje u Banjskoj.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su trojica Srba sa Kosova stradala u selu Banjska, od kojih dvojica od snajperske vatre sa velike udaljenosti, a postoji bojazan da je ubijen još jedan.

"Noćas u 2.46 časova grupa Srba sa Kosova postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj na severu Kosova, zatim je došla kosovska policija koja je pokušala da ih ukloni. Nakon toga došlo do sukoba sa Srbima u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku i ranjeno još jedno lice", rekao je Vučić.

On je naveo da se u Banjskoj dogodilo to da su se Srbi sa Kosova  pobunili ne želeći više da trpe teror premijera Kosova Albina Kurtija.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.