6.10.2023. 16:44
0
Dritan Abazović: Srbija treba Kosovu izručiti počinitelje napada u Banjskoj
Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović oglasio se o terorističkom napadu na sjeveru Kosova. Rekao je da međunarodni akteri moraju snositi svoju odgovornost govoreći o situaciji na Kosovu nakon napada naoružane grupe Srba predvođene Milanom Radoičićem u Banjskoj.

Nakon samita ministara vanjskih poslova Berlinskog procesa u Tirani, Abazović je rekao da Srbija treba Kosovu izručiti počinitelje napada u Banjskoj.

- Očekujem mnogo od vlasti Kosova, Srbije i međunarodne zajednice jer međunarodna zajednica ne može oprati ruke od ove stvari. Nakon brojnih upozorenja, posebno s Kosova, da tamo na sjeveru ima kriminalaca, međunarodni faktori moraju preuzeti odgovornost. Moja agenda od prvog dana je borba protiv organiziranog kriminala na Balkanu. Nacionalizam na Balkanu stvaraju skupine organiziranog kriminala, rekao je.

Abazović je dobio pitanje o glasinama o izjavi premijera Albanije da se sjever pretvorio u ničiju zemlju. Odgovorio je da zna granice koje priznaju sve države koje su priznale Republiku Kosovo.

- Crna Gora je priznala Kosovo u granicama koje su prihvatljive za sve države koje su ga priznale. Za nas nema ekstrateritorijalnih zemalja. Zna se koje su granice država na Zapadnom Balkanu, istakao je Abazović.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.