12.11.2023. 12:55
1
Bivši šef BIA-e Vulin: "Nije moguće ukloniti Dodika"
FOTO: N1
Bivši direktor Bezbjednosno-informativne agencije u Srbiji Aleksandar Vulin izjavio je da političko uklanjanje predsjednika RS Milorada Dodika nije moguće, a da bi pokušaj hapšenja doveo do raspada BiH.

– Dodik je izabrani predsjednik RS i njegovo političko uklanjanje nije moguće, a svaki nasilni pokušaj njegove smjene ili hapšenja po optužnicama federalnih sudova kojim upravljaju strane sudije bi doveo do raspada BiH – rekao je Vulin za “Večernje novosti”.

Vulin je kazao kako cijeni “Dodikovu hrabrost da se suprotstavlja moćnima i velikima”, istakavši kako predsjednik RS ima podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i zna da dokle god je Srbija sigurna i stabilna i RS će biti sigurna i stabilna.

On smatra i da njegova ostavka na mjesto šefa BIA neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbima i Srbiji, ali da je kupila vrijeme. 

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.