24.11.2023. 9:57
0
Osuđeni pedofil u bijegu pričao za hrvatske medije: Granicu sam prešao biciklom, Bog mi je pomogao da pobjegnem
FOTO: Nova TV/Provjereno
Osuđeni pedofil Ivica Mišković koji je prije 15 dana nakon izricanja presude napao policajku, skočio kroz prozor i pobjegao iz suda u Banjaluci, šokirao je i bosanskohercegovačku, ali i hrvatsku javnost.

Naime, posjetio je ekipu u redakciji Nove TV, tačnije emisije Provjereno – u želji da, kako tvrdi, kaže svoju stranu priče.

Riječ je o bjeguncu koji je bježao ukupno tri puta, a već dvaput iskoristio je “joker” zvan dvojno državljanstvo te iz BiH pobjegao u Hrvatsku zbog sumnje da je zlostavljao dijete.

Hrvatska policija tvrdi da, dok ne dobiju nalog za izručenje, nemaju osnove za njegovo zadržavanje.

I dok osuđenik slobodno živi u Hrvatskoj, čeka se potez institucija BiH.

Na pitanje zašto je pobjegao, odgovorio je: “Pobjegao? Pa što ću drugo, što bih trebao? Kako mislite, sada što sam pobjegao? Pa četiri godine sam osuđen, kako neću pobjeći? Na pravdi boga osuđen sam na četiri godine”, rekao je.

Kako mislite na pravdi boga, pitala ga je ekipa Provjerenog.

“Pa na pravdi boga – nisam kriv. Nevin ležim, a osuđen sam. Ko bi se s time pomirio?” kaže Mišković.

“Sad mi je lakše sa slobode to rješavati, a tamo bih samo ležao i ništa, ovako će advokat to rješavati”, dodaje bjegunac.

Na tvrdnju da je protuzakonito pobjeći, s razlogom ili bez njega, odgovara: “Protuzakonito, a što ja trebam, trpjeti nekoga tamo? Pa i protuzakonito sam suđen, ja sam suđen protuzakonito.”

Upitan je i je li potplatio nekoga da bi pobjegao.

“Pa nisam nikoga, na sudu sam iskočio kroz prozor i pobjegao”, kaže Mišković.

Opisao je i kako je prešao granicu: “Biciklom sam prešao na crno, do Novog samo vozio, išao sam Prijedor, pa u Dvoru dolje prešao.”

Nije uspio dokazati da je nevin, a Mišković tvrdi kako su svi svjedoci bili na njegovoj strani, no uvjeren je da će to dokazati na kraju.

“Da sam kriv, meni ne bi bilo krivo, ja bih odležao i gotovo, ali na pravdi boga kada nisam kriv… Hvala bogu, vjerujem u boga, bog mi je pomogao da pobjegnem, bog će sve dokazati i gotovo. I advokat i sud”, kaže Mišković.

Osuđeni ste za jedno kazneno djelo, a sad upravo zato što ste pobjegli ćete opet kazneno odgovarati za bijeg, pitala ga je novinarka.

“Nisam ja pobjegao bezveze. Ja za bijeg neću moći odgovarati zato što će advokat dokazati da sam nevin, da su me nevinog osudili i da sam pobjegao s razlogom. Nisam pobjegao bez razloga. Što sam trebao, ležati tamo četiri godine i nikom ništa?” kaže bjegunac, koji se nema namjeru predati, a ne boji se ni izručenja.

“Podnijeli su i za Mamića zahtjev, pa Mamića ne daju ovamo”, uvjeren je Mišković.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.