10.12.2023. 15:20
0
Eksplozija na gradilištu u Hrvatskoj: Radnik iz BiH teško povrijeđen
FOTO: ilustracija
Dvije dojave o muškarcima koji su zadobili teške tjelesne povrede na radu zaprimila je istarska policija, a kako navode u priopćenju u nedjelju, u oba slučaja muškarcima je pomoć pružena u pulskoj Općoj bolnici gdje su zadržani na daljnjem liječenju.

Prva nesreća dogodila se u petak oko 13,30 sati kada je 47-godišnjak pao sa stražnje platforme specijalnog vozila na području Pule kojom prigodom je ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici.

Druga nesreća dogodila se u subotu oko 15,30 sati u Medulinu gdje je 41-godišnji državljanin BiH obavljao radove na gradilištu.

Iz policije navode kako je prilikom zamjene plinske boce došlo do eksplozije i otvorenog plamena koji mu je zahvatio glavu i šake obje ruke. Pomoć mu je pružena u Općoj bolnici gdje su mu zbog zadobivenih opekotina utvrđene teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju.

Policija će tokom današnjeg dana na mjestima ovih događaja obaviti uviđaj.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.