27.1.2024. 15:29
0
Detalji tragedije u Podgorici: Ubio suprugu i sina, pa izvršio samoubistvo, kćerka skočila kroz prozor
Penzionisani policajac M.D. (52) sinoć je u podgoričkom naselju Tološi ubio suprugu V.D. (50) i sina Đ.D. (13), a potom izvršio samoubistvo.

Tragedija se, rečeno je “Vijestima” u Upravi policije, desila pola sata nakon ponoći. M.D. je iz vatrenog oružija usmrtio suprugu i sina.

U saopćenju Uprave policije se navodi da je M.D. bio njihov penzionisani službenik, dok je V.D. bila prosvjetni radnik.

- Na licu mjesta uviđaj je izvršen od strane državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz sudjleovanje vještaka balističke struke i službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica. Prema, za sada raspoloživim informcijama pištolj koji je korišćen kao sredstvo izvršenja ovog djela je bio u privatnom posjedu. Na licu mjesta su pronađena još dva komada vatrenog oružja za koja će pripadnici policije utvrditi da li su bila u legalnom posjedu - saopćeno je iz Uprave policije.

Dodaju da prema podacima sa kojima za sada Uprava policije raspolaže sumnja se da je motiv izvršenja ovog djela “akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem člana porodice, dječaka koji je lišen života”.

Vera Drobnjak (50) je bila profesorica crnogorskog jezika i književnosti u osnovnoj školi. Njen suprug koji je izvršio ovaj zločin, radio je prije kao inspektor Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenje.

Komšije su ispričale kako se oko ponoći iznenada čula buka iz njihovog stana.

- Svađa je bila žučna i uglavnom su se čuli glasovi roditelja, a ponekad i glas dječice. Uzeo je oružje i počeo da ubija svoje ukućane, a ćerka je iskočila kroz prozor u pidžami kad je vidjela kako joj je otac ubio majku i brata - rekao je jedan od komšija za Kurir.

Kćerka je zadobila povrede, a sin koji je ubijen imao je zdravstvenih tegoba.

Od Vere se opraštaju kolege i učenici.

(sEAD m.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.