4.2.2024. 17:48
0
Oslobođeni osumnjičeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, najavljeni protesti u Beogradu
Ubistvo srbijanskog novinara Slavka Ćuruvije, koje je naručila i organizirala država Srbija, ostaje nekažnjen zločin, 25 godina nakon ubistva.

Fondacija koja nosi ime po ovom novinaru pozvala je stoga na proteste u Beogradu.

Apelacioni sud u Beogradu je u petak oslobodio četvoricu osuđenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. nakon što je niži sud pripadnike nekadašnje srbijanske tajne službe dvaput proglasio krivima i osudio na 100 godina zatvora.

Ćuruvija, novinar i vlasnik listova "Dnevni telegraf" i "Europljanin" ubijen je s više hitaca 11. aprila 1999.

Za to ubistvo su tek 2015. optuženi tadašnji šef tajne službe Radomir Marković i trojica visokih dužnosnika službe Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.