24.2.2024. 19:25
0
Splićani u šoku: Ubojica burne prošlosti likvidirao mladića, koji je bio sin jedinac
FOTO: sd
Mladi Splićanin (22), ubijen u noći s petka na subotu u Ulica Domovinskog rata u Splitu je, kako Slobodna Dalmacija doznaje od njegovih poznanika, bio jako dobar mladić, koji je aktivno za život zarađivao radeći u teretani svoga strica na Mejašima.

“Njegov stric je igrao nogomet u jednom hrvatskom prvoligaškom klubu i u Njemačkoj, a mali je bio golman i to dobar. Ne znam je li još uvijek bio aktivan, ali sam ga viđao da zna voditi treninge u toj teretani. Ono obučeš ronilačko i trčiš na traci pa onda razni tretmani strujom i tako, za dva mjeseca ti se preporodi tijelo. Momak je vodio smjenu u teretani”, govori jedan Splićanin koji je poznavao pokojnog mladića.

“Njegovi roditelji su u strašnom šoku, kao i cijela obitelj, on im je sin jedinac kojeg su jako teško dobili. Izvanredna su obitelj ponos. Pa tata mu je kao maloljetni dragovoljac otišao u Domovinski rat te je imao jedna dug period u borbi za svoje zdravlje. Kada je bitku sa zdravljem dobio, izgubio je jedinog sina. Ovo nije šok za obitelj nego za sve ljude koji žive pošteno i normalno. Zar je došlo vrijeme da ti sin ode u grad, a da ti ne znaš hoće li se uopće vratiti?”, pitaju se prijatelji obitelji ubijenog mladića.

Ante R. (31) koji je nožem usmrtio mladića, pogodivši ga u desni dio toraksa, i nije baš tako bezazlen kako su susjedi rekli Slobodnoj Dalmaciji jutro nakon ubojstva i njegova priča nije bila samo na razini žicanja love po ulici i štekatima.

“Odrastao je po domovima. Pa vaša Slobodna Dalmacija je prvi put o njemu pisala 2004. još dok je bio štićenik Doma na Brdima. Pušten je za praznike kući, a onda se udaljio iz roditeljskog stana te su ga našli nakon dva tjedna. Bio je u Domu u Zadru također, tamo smo čuli da je 2011. imao neku tučnjavu, da je prebio nekoga štićenika,tako smo čuli”, govore dvojica poznanika ovog 31-godišnjaka.

“Divljao je on, čini se, i u siječnju prošle godine, baš u ulici Domovinskog rata gdje u blizini živi, kada je šetao s metalnom šipkom i udarao njome po zidovima te vrijeđao prolaznike, a mislim da je u desetom mjesecu u Interšparu prebio tamošnjeg zaštitara. Znamo da je više desetaka puta uhićivan zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge… Ma ima toga preko tridesetak slučajeva, a koliko je odležao ne znamo jer nama se čini da nikada nije odlazio s ulice”, istakli su poznanici ubice.

Policija je nož kojim je mladić ubijen pronašla u stanu ubojice. Nož je ukupne dužine 37 centimetara, a sama oštrica noža je 24 centimetra. Uhićeni u policiji nije govorio ništa, a po službenoj dužnosti ga brani poznati splitski odvjetnik Darko Stanić koji nije htio davati izjavu.

Još rano je o tome govoriti, ali kako se neslužbeno doznaje, 31-godišnji Ante R. bit će kazneno prijavljen za obično ubojstvo i tek će sutra biti doveden na županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje, a onda i sucu istrage, piše Slobodna Dalmacija. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.