15.6.2017. 20:45
0
Britanska vlada odgodila kraljičin govor
Zvanično otvaranje britanskog parlamenta i govor kraljice Elizabete II, ključni godišnji događaj na kojem vlada izlaže svoju političku agendu, bit će održano dva dana kasnije nego što je planirano nakon rezultata prijevremenih izbora.
Andrea Leadsom, čelnica donjeg doma parlamenta, u četvrtak je objavila promjenu datuma, prenosi CNN.

- Vlada se složila s Buckinghamskom palačom da će zvanično otvaranje parlamenta biti održano 21. juna 2017. godine - navela je Leadsom u saopćenju, javlja UK Press Association.

Kraljičin govor je bio zakazan za 19. juni, ali u britanskim medijima se spekuliralo da je odlaganje moguće nakon lošeg izbornog rezultata Konzervativne stranke.

Vjeruje se da je objava sporazuma o koaliciji ove stranke s Demokratskom unionističkom strankom odgođena zbog smrtonosnog požara koji se dogodio u srijedu u neboderu u zapadnom Londonu.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.