25.4.2024. 16:33
0
Sunakov plan slanja tražilaca azila u Ruandu i formalno postao zakon
Britanski kralj Charles dao je saglasnost na zakone koji su ključni za plan premijera Rishija Sunaka da pošalje tražitelje azila u Ruandu.

Kraljevska saglasnost je posljednja faza u zakonodavnom procesu i praktično označava odluku koju je parlament donio tokom ove sedmice da odobri nacrt nakon duge borbe između vlade i protivnika plana.

Kraljevska saglasnost objavljena je u Domu lordova u četvrtak, što znači da će zakon o sigurnosti Ruande (azil i imigracija) sada postati zakon.

Parlament je usvojio zakon u utorak u ranim jutarnjim satima. Sunak je u ponedjeljak rekao da očekuje da će prvi letovi za Ruandu krenuti za 10 do 12 sedmica nakon što je usvojen, prenosi Reuters.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.