23.6.2017. 12:39
0
Uskoro barikade na šetalištima u Sydneyu radi prevencije napada vozilima
Gradske vlasti Sydneya će podići betonske barijere na popularnim šetalištima kako bi umanjile rizik od ekstremističkih napada vozilima na pješake, saopćeno je u petak iz australske policije.


Vlasti najvećeg australskog grada također razmatraju trajnije mjere poput stubića, žardinjera ili drugih sadržaja na Martin Placeu, mjestu gdje se nalaze ratni spomenik, sjedište Centralne banke Australije, američki generalni konzulat, hotel i mnoge luksuzne radnje, javlja Reuters.

Iz gradskog vijeća su kazali da sarađuju s policijom kako bi ispitali da li su potrebni dodatni stubovi ili barikade na drugim javnim mjestima.

U saopćenju policije Novog Južnog Velsa navodi se da Sydney nije dobio nikakvu određenu prijetnju.

Očekuje se i da će oko 140 betonskih stubića biti podignuto na osam pješačkih lokacija u centru Melbourna, drugog najvećeg grada u Australiji, kako bi se smanjio rizik od napada militanata, izvještava Australian Broadcasting Corporation.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.