31.8.2017. 15:45
0
Oslobođene hemikalije iz oštećenog hemijskog postrojenja u blizini Houstona
Hemikalije su oslobođene u atmosferu iz hemijskog postrojenja oštećenog u poplavama u blizini američkog grada Houstona, kazali su lokalni zvaničnici.

Ranije se mogao primijetiti crni dim kako kulja iz hemijskog postrojenja Arkema u Crosbyju, izvještava BBC.

Policijski službenik koji je pomagao u osiguravanju ove lokacije prebačen je u bolnicu nakon što je udahnuo isparenja, dok se još devet osoba radi predostrožnosti prijavilo u bolnicu.

Iz Arkeme su saopćili se vjeruje da je ovo posljedica djelovanja "netoksične nadražujuće tvari".

Šerif okruga Harris Ed Gonzales je kazao da se vjeruje da ovo ispuštanje hemikalija nije rezultat eksplozije, unatoč ranijim izvještajima o detonacijama.

Stanovnici unutar radijusa od 2,4 km od ovog postrojenja su evakuirani nakon što su ih uposlenici ove kompanije upozorili na opasnost od eksplozija i vatre.

Zbog obilnih kiša koje je donio uragan Harvey, u ovom kompleksu se više nisu mogli rashlađivati hemijski spojevi koji moraju biti držani na niskoj temperaturi, jer na višim temperaturama postanu opasni.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.