22.5.2018. 12:45
0
Ubijeno 14 afganistanskih policajaca u napadu talibana
Najmanje 14 policajaca ubijeno je u najnovijem napadu talibanskih pobunjenika u istočnoj provinciji Ghazni, a 15 je ozlijeđeno.

Sedmorica policajaca, među njima i načelnik policije, ubijena su u distriktu Dih Yak, a još sedam pripadnika snaga sigurnosti ubijeno je susjednom  distriktu  Jaghato, saopćili su zvaničnici, prenosi agencija AP.

- Stotine talibanskih militanata pokrenuli su u ponedjeljak oružane koordinirane napade na Dih Yak i susjednu četvrt Jaghato, potaknuvši snažne oružane borbe koje traju satima, a sukobi su ostavili 14 policajca ubijenih i 15 ozlijeđenih, rekao je glasnogovornik pokrajinske vlade Harif Noori , prenosi Xinhua.

Među ubijenima su i načelnik policije Dih Yak Faiz Mohammad i pokrajinski rezervirani načelnik policije Barakatullah Khan, kazao je Noori.

Nekoliko talibanskih militanata također je ubijeno i ranjeno tokom oružane borbe, dodao je.

Ranije u ponedjeljak, Zabiullah Mujahid, navodni talibanski glasnogovornik, tvrdio je da su talibanski borci uspostavili potpunu kontrolu nad Jaghatom i nanijeli teške žrtve snagama sigurnosti u Dih Yaku.

Talibanski militanti pokrenuli 25. aprila nekoliko velikih koordiniranih  napada na afganistanske gradove i pokrajine.


(FENA / Lejla Trle)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.