10.1.2020. 21:30
0
Grčka - 13 osoba povrijeđeno u potjeri krijumčara migranata
Automobil koji je prevozio migrante koji su prešli u Grčku iz susjedne Turske zabio se u drugo vozilo nakon potjere na sjeveru zemlje u petak, pri čemu je 13 osoba povrijeđeno, saopćila je policija.

Automobil, u kojem je bilo 12 ljudi, nije se uspio zaustaviti radi provjere na glavnom autoputu u blizini sjevernog grada Kavale, nešto iza ponoći, saopćila je policija.

Uslijedila je policijska potjera koja je završila u gradu Solunu koji je udaljen oko 150 kilometara. Vozilo s migrantima se zabilo u drugi automobil koji je bio u prolazu.

Deset muškaraca iz Bangladeša, od kojih su neki bili skriveni u gepeku automobila, a dva muškarca iz Sirije, prevezena su u bolnicu, kao i grčki vozač drugog automobila.

Sirijci su liječeni i pušteni, a uhapšeni su pod sumnjom da su krijumčarili migrante. Grčki vozač takođe je pušten, dok je 10 muškaraca iz Bangladeša ostalo hospitalizirano sa lakšim povredama, saopćila je policija.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.