1.11.2021. 8:57
0
Turisti se vraćaju na Tajland, aerodrom u Bangkoku će primiti 30.000 putnika
Inostrani turisti počeli su pristizati u Bangkok i na otok Phuket u ponedjeljak nakon što je Tajland pokrenuo svoju turističku industriju poslije 18 mjeseci ograničenja zbog Covida.

Pandemija koronavirusa ugrozila je ekonomiju kraljevstva koje se oslanja na turizam, i koje je prošle godine doživjelo najgori učinak od azijske finansijske krize 1997.  godine, jer su dolasci smanjeni za više od 80 posto. Tajlandske vlasti dale su zeleno svjetlo za dolazak vakcinisanim turistima iz više od 60 "niskorizičnih" zemalja, izvještava AFP.


Aerodrom Suvarnabhumi u Bangkoku i međunarodni terminal na Phuketu prvi su u ponedjeljak ujutro primili putnike, uglavnom evropske turiste, koje je dočekalo osoblje obučeno u zaštitnu opremu kako bi obradili  putne dokumente. Tajlandski aerodromi koje upravljaju međunarodnim terminalima u zemlji  saopćili su kako očekuju da će aerodrom u Bangkoku primiti 30.000 putnika u ponedjeljak.

Od putnika se traži da se testiraju na Covid po slijetanju i provedu noć u hotelu koji je odobrila vlada kako bi sačekali rezultate testiranja, da bi potom otputovali na odredište svog odmora. Tajland se nada da će u decembru ugostiti turiste iz više evropskih zemalja, Sjedinjenih Država i Kine.


"Najvažnija stvar o kojoj vlada i ja trenutno razmišljamo je vratiti život ljudima u normalu", rekao je premijer Prayut Chan-O-Cha.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.