20.11.2021. 15:38
0
Iran potpuno vakcinisao 44 miliona stanovnika
Iran je u subotu objavio da je do sada u potpunosti vakcinisano 44 miliona stanovnika, što je više od polovine svoje populacije od 85 miliona. Zemlja je najteže pogođena pandemijom na Bliskom istoku.

Ministarstvo zdravlja saopćilo je da je 44 miliona dobilo dvije doze vakcine. Iran je zabilježio najmanje 128.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije koronavirusa. Ministarstvo je također objavilo da je u posljednja 24 sata zabilježeno više od 3.500 novih slučajeva zaraze, kao i 118 smrtnih slučajeva, javlja AP.

Vlada je također primijetila da se broj smrtnih slučajeva dnevno smanjuje posljednjih mjeseci, što iranski stručnjaci pripisuju vakcinaciji. Najveći pojedinačni dnevni broj smrtnih slučajeva bio je 24. augusta sa 709 smrtnih slučajeva.


Manje od polovine stanovništva Irana slijedi mjere poput nošenja maski za lice i fizičkog distanciranja zbog čega vlasti i stručnjaci upozoravaju da može doći do novog talasa zaraze delta varijantom.


(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.