23.11.2021. 12:48
0
Kuwait ponovo imenovao šejha al-Khalida za premijera
Kuvajtski premijer šejh Sabah al-Khalid ponovo je imenovan za premijera, a on treba da imenuje treću vladu u ovoj godini, javili su državni mediji.

Državna novinska agencija Kuna objavila je da je šejh Sabah, premijer od kraja 2019. godine, ponovo imenovan naredbom emira koju je izdao princ prijestolonasljednik šeik Meshal al-Ahmad al-Sabah. Vlada je podnijela ostavku 8. novembra zbog sukoba sa izabranim parlamentom.

Emir Sheikh Nawaf al-Ahmed al-Sabah prošle sedmice je privremeno predao neke od svojih glavnih ustavnih dužnosti prijestolonasljedniku, njegovom imenovanom nasljedniku, uključujući imenovanje premijera i polaganje zakletve u kabinetu, javio je Reuters.


Prije nego što je to učinio, emir je prihvatio ostavku vlade u sklopu mjera za okončanje višemjesečnog zastoja između vlade i opozicionih poslanika. On je također izdao amnestiju, kojom je pomilovao političke disidente s ciljem smirivanja tenzija.
 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.