25.12.2021. 18:59
0
Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz ima novi posao
"Kronen Zeitung" dodaje kako bi Kurz u narednom periodu trebao živjeti "klasičan menadžerski život na relaciji SAD - Beč - Njemačka - Švicarska.

U oktobru je Kurz podnio ostavku na mjesto šefa vlade nakon što su istražitelji korupcije, između ostalog, pretražili njegovu kancelariju i kancelariju njegove stranke OVP, prenosi Avaz.  Nakon ostavke potpuno se povukao iz politike. Odluka mu nije bila laka, rekao je na konferenciji za novinare sazvanoj u kratkom roku.


- Ipak, osjećam veliku zahvalnost za sve što sam uspio da uradim u posljednjih deset godina - Rekao je tada Kurz.


Sada konačno dolaze i nešto ljepše vijesti za Kurza. Kako danas piše "Kronen Zeitung", bivši kancelar je našao novi posao. Prema tvrdnjama tog medija, Kurz će u februaru početi da radi za jednu globalnu kompaniju sa sjedištem u San Francisku. List dodaje kako bi Kurz u narednom periodu trebao živjeti "klasičan menadžerski život na relaciji SAD - Beč - Njemačka - Švicarska". A, što se tiče politike - to je za njega očigledno završeno poglavlje.


(Kenan Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.