6.4.2023. 20:02
0
Rusija će adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje nuklearnog oružja u Evropi
Moskovski Kremlj danas je upozorio da će Rusija “adekvatno“ odgovoriti na raspoređivanje američkog nuklearnog oružja u vojnim bazama u Evropi.

Obraćajući se novinarima u Moskvi nakon sastanka Vrhovnog državnog vijeća Unije Rusije i Bjelorusije, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je glavna tema sastanka bila garancija sigurnosti.

“Općenito, razgovaralo se o pitanju sigurnosnih garancija. Budući da se naše okruženje značajno promijenilo, kao i međunarodna situacija, moramo ažurirati naš konceptualni pristup“, kazao je Peskov.

Peskov je rekao da bi Rusija također trebala razmotriti mogućnost davanja sigurnosnih garancija Bjelorusiji.

Rekao je i da Rusija sebi ne može priuštiti da ostavi Bjelorusiju “na cjedilu“, dodajući da je Bjelorusija okružena “vrlo neprijateljskim“ zemljama.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.