14.5.2023. 21:30
0
Erdogan se oglasio na Twitteru: "Čestitam svim svojim građanima koji su glasali u ime demokratije"
FOTO: OZAN KOSE / AFP / PROFIMEDIA
U Turskoj se danas održavaju predsjednički i parlamentarni izbori. Trenutno je izbrojano oko 80 posto glasova, a oglasio se aktuelni predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan).

Erdoan vodi sa osvojenih 50,4 posto, dok je njegov protukandidat Kiličdarolu (Kemal Kilicdaroglu) do sada osvojio 43,8 posto glasova.

- Činjenica da su izbori 14. maja održani u vidu velikog praznika demokratije sa mirom i spokojem izraz je demokratske zrelosti naše Turske.

Dok su izbori protekli u tako pozitivnoj i demokratskoj atmosferi, a prebrojavanje glasova i dalje traje, pokušaj da se brzo objave rezultati znači uzurpaciju nacionalne volje.

Drago nam je što se naklonost naše nacije ogleda u tekućem prebrojavanju glasova.

Molim sve svoje prijatelje i kolege da ostanu kod glasačkih kutija, bez obzira na sve, dok se rezultati zvanično ne utvrde.

Čestitam svim svojim građanima koji su glasali u ime demokratije i učestvovali u izbornom radu i izražavam zahvalnost svakom od njih - rekao je Erdoan, navodi Avaz. 



(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.