23.5.2023. 10:50
1
Erdogan: "Alijin amanet čuvat ćemo i nakon 28. maja"
FOTO: AP
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako Turska već duže od 20 godina ulaže napore i konstantno jača odnose s bratskim i prijateljskim zemljama.

Erdogan je rekao kako će i nakon 28. maja nastaviti čuvati amanet koji mu je ostavio rahmetli Alija Izetbegović, prvi predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Erdogan je na zvaničnom Twitteru objavio poruku u kojoj se dotakao napora koje ulaže Turska u svojim odnosima s bratskim i prijateljskim zemljama. Uz tekst podijelio je i fotografiju tokom jedne od svojih posjeta Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Ne možemo dovoljno zahvaliti Bogu što imamo dom poput Turske, što imamo domovinu poput Turske. Turska je uvijek bila siguran dom i mjesto blagostanja za svakog brata i sestru koji su kroz povijest bili u nevolji, Čerkeze, Tatare, Gagauze, Albance, Pomake, Bošnjake, Turkmene, Mešketi, Uzbekistance, Ujgure", naveo je Erdogan.

Kazao je kako Turska vremenom ima sve jače veze sa svojim bratskim i prijateljskim zemljama, s kojima dijeli zajedničku historiju, kulturu, jezik i vjeru.

Naglasio je kako je Turska priskočila u pomoć Bosni i Hercegovini tokom poplava, kao i Albaniji uslijed razornog zemljotresa.

"Kao rezultat ovih napora koje nastavljamo već 21 godinu, ponovo smo osvojili srca i očuvali naslijeđe sultana Fatiha nakon stoljeća čežnje. Nadamo se da ćemo i nakon 28. maja nastaviti čuvati amanet koji nam je dao rahmetli Alija (Izetbegović)", poručio je Erdogan.

(Erna H.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.