12.6.2023. 9:17
0
Hrvat i Bosanac poginuli na motoru u Njemačkoj, nisu nosili kacige ni imali dozvole
U nedjelju, 3. juna, nešto prije 11 sati, terenski radnici su pored ceste kod Windena u zapadnoj Njemačkoj pronašli motor i pored njega dvojicu mladića. Radilo se o dvojici mladića, jednom rođenom u Hrvatskoj, drugom u BiH, 16-godišnjem Leonu Lešnjakoviću i 17-godišnjem Marku Bojanoviću.

Njemački mediji pišu da je jedna osoba vjerovatno bila dugo mrtva, dok je druga bila teško povrijeđena i nije reagirala. Pretpostavlja se da se saobraćajna nesreća dogodila u ranim jutarnjim satima te da nije otkrivena ranije zbog visoke trave pored ceste, piše Wochenblatt reporter.

Nisu nosili kacige, vozili bez dozvole

Još nije jasno kako je došlo do nesreće, a za sada nema naznaka da su u nesreći sudjelovale druge osobe. Također nije jasno ko je upravljao motorom.

Mladići nisu nosili kacige ni zaštitnu odjeću te su bili premladi da bi imali dozvolu za upravljanje motorom zapremine 400 kubičnih centimetara, objavila je policija.

Marko se danima borio za život

Hrvatska katolička misija Mittelbaden objavila je da su mladići bili njihovi članovi te da je Leon Lešnjaković, koji je rođen 2006. u Osijeku, poginuo na licu mjesta.

Njegov prijatelj Marko Bojanović, rođen 2005. u Bugojnu, borio se nekoliko dana za život, ali je izgubio bitku 9. juna u gradskoj bolnici Karlsruhe, prenio je Index.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.