22.7.2023. 19:12
0
Putinova propagandistkinja predložila vojni napad na Tursku
FOTO: Twitter
Olga Skabeyeva, voditeljica na ruskoj državnoj televiziji i propagandistica predsjednika te države Vladimira Putina, predložila je da Rusija napadne Tursku.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerashchenko je na Twitteru podijelio isječak sa ruske državne TV u kojem Skabeyeva predlaže da Rusija napadne neku od NATO članica., prenosi Avaz.

Skabeyeva je diskusiju vodila sa Pyotrom Tolstoyem, zamjenikom predsjedavajućeg Ruske Dume i jednim od funkcionera Putinove "Ujedinjene Rusije".

- Da li smo spremni da ratujemo s Turskom? Erdoan tvrdi da je Crno more njegovo - retorički je pitala Skabeyeva.

Tolstoy joj je odgovorio da još nije vrijeme za nešto tako.

- Samo trebamo zapucati - ponovila je Skabeyeva, a Tolstoy je kazao da će zapucati, ali nakon što "završimo s Ukrajinom".

Poznavajući činjenicu da su državne televizije pod direktnom kotrolom Putina, ovo se može protumačiti kao jedan od pokazatelja promjene kursa prema Turskoj i njenom predsjedniku Recepu Tayyip Erdoganu.

Odnosi između Turske i Rusije su se zaoštrili nakon što je turski predsjednik odobrio ulazak Švedske u NATO, a nakon toga se sastao i sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim kojem je obećao nastavak pomoći.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.