23.8.2023. 20:39
0
Ruska agencija za avijaciju formirala stručnu komisiju za oboreni avion
FOTO: Ria.ru
Ruska državna uprava za avijaciju Rosaviatsia kaže da je formirana stručna komisija koja je "počela istragu okolnosti i uzroka nesreće sa avionom Embraer-135, koja se dogodila 23. avgusta u Tverskoj oblasti".

U saopćenju vlasti navodi se da je avion pripadao kompaniji MNT-Aero LLC, koja je specijalizovana za poslovni transport, prenosi CNN.

“Prema preliminarnim podacima, u avionu, koji je letio na liniji Moskva-Sankt Peterburg, bilo je sedam putnika i tri člana posade”, saopćile su vlasti.

“Komisija Federalne agencije za zračni saobraćaj kreće s početnim radnjama na mjestu nesreće, a počela je i prikupljanje činjeničnih materijala o obučenosti posade, tehničkom stanju aviona, meteorološkoj situaciji na ruti leta, radu dispečerskih službi i zemaljske radio opreme”, dodaje se u saopćenju.

“U ovoj fazi istrage, stručnjaci će takođe morati da potraže ugrađena sredstva objektivne kontrole za njihovo naknadno dekodiranje i analizu zapisa “crne kutije”, saopćili su iz uprave, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.