9.11.2023. 16:30
0
Belgijska ministrica: Razmatramo priznanje države Palestine
Caroline Gennez, belgijska ministrica razvojnu saradnju, izjavila je da njena vlada razmatra priznanje države Palestine, javlja Al Jazeera.

Govoreći za Al Jazeeru, Gennez je rekla da je to neophodno za postizanje mira na duži rok.

Ona je također pozvala izraelsku vladu omogući protok više humanitarne pomoći na graničnim prijelazima Beit Hanoon, koji Izrael naziva Erez, i Karem Abu Salem, koji Izrael naziva Kerem Shalom.

“Uobičajenog dana prije 7. oktobra, bilo je 500 kamiona potrebnih za snabdijevanje onim što je potrebno (ljudima u Gazi)”, rekla je ona, napominjući da je “samo 600 kamiona” prošlo preko prelaza Rafah s Egiptom od početka rata .

Gennez je također rekla da belgijska vlada obećava dodatna dva miliona eura za humanitarnu pomoć Palestini i pet miliona eura za Međunarodni krivični sud.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.