20.11.2023. 20:12
0
Objavljen snimak: Huti oteli britanski brod
FOTO: X
Na društvenim mrežama širi se snimka na kojoj se vidi kako jemenski Huti, pobunjenici koje podržava Iran, navodno helikopterom slijeću na teretni brod u Crvenom moru i zarobljavaju ga.

Na snimci se vide naoružani ljudi kako silaze iz helikoptera i otimaju Galaxy Leader u južnom Crvenom moru. Huti tvrde da je brod povezan s Izraelom.

Međutim, Izrael kaže da je bio u britanskom vlasništvu, a njime su upravljali Japanci. Premijer Izraela Benjamin Netanyahu tvrdi da je ovo čin iranskog terorizma.

Huti su dio regionalnog saveza koji je povezan s Iranom, a koji također uključuje Hamas i libanonski Hezbolah, iako nema dokaza da je Teheran jučer naredio zapljenu broda.

Huti su za vikend ponovno upozorili da će ciljati "sve brodove" povezane s Izraelom. Jahja Sarea, njihov vojni glasnogovornik, na Twitteru je rekao kako je to odgovor na "izraelsko-američku agresiju" te da to podrazumijeva brodove koji plove pod izraelskom zastavom ili njima upravljaju izraelske firme, prenose Vijesti.ba

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.