26.11.2023. 8:28
0
Hamas oslobodio 13 izraelskih talaca i četiri stranca i predao ih ICRC-u
Hamas je predao 13 izraelskih talaca i četiri stranca Međunarodnom odboru Crvenog križa u subotu navečer, saopštilo je katarsko ministarstvo vanjskih poslova, nakon odgode do koje je, kako tvrdi Hamas, došlo zbog nepoštivanja dogovora.

“Trinaest Izraelaca i četiri stranca primio je ICRC i na putu su za Rafah”, rekao je glasnogovornik katarskog ministarstva vanjskih poslova Majed Al Ansari putem društvene mreže X, ranije poznatoj kao Twitter.


Oslobađanje talaca bilo je privremeno odgođeno zbog spora oko slanja pomoći na sjever opkoljene enklave, koji je prevladan uz posredništvo Katara i Egipta.

Palestinski dužnosnik upoznat s diplomatskim naporima rekao je da će Hamas nastaviti s četverodnevnim primirjem dogovorenim s Izraelom.

Među puštenim izraelskim taocima očekuje se da će biti osmero djecei pet žena, rekao je Al Ansari. Bit će razmijenjeni za 39 Palestinaca, od kojih 33 djece i šest žena.

(Ajdin B.)

 

HamasTaoci
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.