15.2.2024. 22:47
0
Times of Israel: Hamas će preživjeti, neće biti apsolutne pobjede
Izraelska vojna obavještajna služba prosjedila je dokument, koji je uradila istražna divizija IDF (Aman), izraelskih liderima.

Izraelska vojna obavještajna služba prosjedila je dokument izraelskih liderima u kojem upozorava da, ako izraelska vojska (IDF) uspije da "razmontira Hamas kao organizovanu militarnu grupu u Gazi, oni će opstati kao teroristička i gerilska grupa", prenio je danas izraelski Kanal 12.

U dokumentu se dodaje da, iako još nema konkretnog plana za "dan nakon" rata, upozorava se da će "Gaza postati oblast u kojoj će biti velika kriza", navodi Times of Izrael.

Novinarka Kanala 12 rekla Ilana Dajan rekla je da je dokument prezentovan izraelskoj političkoj eliti u ponedjeljak, nakon što se preko vikenda o tome razgovaralo unutar IDF, obavještajne agencije Šin Bet i članovima Nacionalnog sigurnosnog savjeta.

"Suština je da će Hamas preživjeti trenutnu operaciju IDF kao teroristička i gerilska grupa. Ako se uzme u obzir to, neće biti apsolutne pobjede", dodala je ona.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.