2.12.2023. 19:58
0
Još četiri jaka zemljotresa pogodila Filipine
FOTO: twitter
Poslije jakog zemljotresa od 7,6 stepeni po Rihteru, koji se dogodio danas poslije podne, još četiri veoma snažna zemljotresa pogodila su Filipine od 17.00 do 17.38 časova - potresi su bili jačine 6,5 stepeni, dva puta po 5,7 i jedan 5,6 stepeni, objavio je Evropski mediteranski seizmološki zavod.

Drugi po jačini zemljotres na Mindanau, drugom po veličini filipinskom ostrvu, dogodio se na dubini od 38 kilometara, na 52 kilometara od grada Bisliga, u kojem živi 67.500 stanovnika.

Zasad nema izvještaja o materijalnoj šteti.

Poslije zemljotresa od 7,6 stepeni po Rihteru izdato je upozorenje na cunami.

(Aldin B.)

Filipini
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.