27.12.2023. 21:57
0
Masovni ubica iz Praga u oproštajnom pismu priznao još jedan brutalan zločin
Pronađeno je oproštajno pismo Davida Kozaka, masovnog ubice koji je prošli četvrtak na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Pragu ubio 14 i povrijedio 25 ljudi.

Češki portal "Novinky" piše kako je dobio potvrdu da je Kozak u pismu preuzeo odgovornost i za ubistvo dvije osobe u šumi u blizini Praga.

Žrtve su bili 32-godišnji muškarac i njegova dvomjesečna kćerka.

- U selu Hostounj tokom uviđaja pronađeno je oproštajno pismo, u kojem ubica priznaje svoj zločin u šumi u naselju Klanovice - kazao je portparol policije Jan Danek. 

Prema njegovim riječima, zbog istrage koja je u toku sadržaj pisma se ne može objaviti.

- Šta je tačno bio sadržaj pisma i ostale pojedinosti o slučaju za sada ne možemo reći jer je istraga o događaju još u toku te se, između ostalog, ispituju i druge osobe, stoga bismo objavom takve informacije mogli poremetiti dalju istragu - objasnio je.

Pismo je jedno od ključnih dokaza koje policija ima.

Još prošle sedmice pojavila se informacija kako balistički nalazi ukazuju na to da je Kozak povezan s ubistvima u šumi. "Pražsky deník" je objavio kako je balističkim vještačenjem utvrđeno da je pištolj koji je koristio ubica u šumi, gdje su ubijeni beba i njen otac, pronađen u kući ubice s Filozofskog fakulteta.

Policajci su u kući u Hostounju pronašli i tijelo Kozakovog oca te nešto što liči na improvizovanu eksplozivnu napravu. Osim toga, u kući je bio pušten plin pa se pretpostavlja da je mladić htio dignuti kuću u vazduh. 

Šef praškog Odjela za ubistva Aleš Strach rekao je da je napadač bio na listi od oko 4.000 potencijalnih osumnjičenih za ubistva u šumi koje su planirali provjeriti.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.