8.1.2024. 22:21
0
Hamas izveo raketni napad na Tel Aviv: Objavili snimke, oglasile se sirene upozorenja
Vojno krilo Hamasa, brigade al-Qassam, izvelo je raketni napad na Tel Aviv kao odgovor na masakre koje je Izrael počinio nad civilima u Pojasu Gaze.

Dok izraelski napadi na Gazu traju već 94. dan, snage Hamasa u Gazi gađaju izraelske gradove raketama.

U saopštenju brigada al-Qassam navodi se da je Tel Aviv gađan raketama kao odgovor na izraelske masakre u Pojasu Gaze.

Al-Qassam je objavio i snimak ispaljenih raketa.

Izraelski list Yediot Ahronot naveo je da su se sirene upozorenja oglasile u gradovima Rishon LeTsiyon, Tel Aviv, Ramla, Ness Ziona, Yashresh, Be'er Yaakov, Holon i Lid.

U saopštenju izraelske vojske navodi se da je osam raketa ispaljeno iz Gaze na centralni dio Izraela.

Dodaje se da su tri rakete neutralisane sistemom protivvazdušne odbrane Željezna kupola (Iron Dome), četiri su pale na otvoren prostor, dok nije navedeno šta se desilo sa još jednom raketom.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.