15.1.2024. 22:33
0
U luci u Hamburgu pronađeno 48 kilograma kokaina
Droga, čija je ulična vrijednost 2.4 miliona eura pronađena je prošle srijede u luci u kontejneru natovarenom papirom za printer

Jedanaest osumnjičenih za krijumčarenje droge privedeno je u policijski pritvor nakon što je u njemačkoj luci Hamburg pronađeno 48 kilograma kokaina u kontejneru.

Oni su članovi skupine koja je unosila drogu iz Južne Amerike, rekli su danas istražni ured carine u Hannoveru i istražitelji iz Bremena. Glavni osumnjičeni je 39-godišnjak.

Droga, čija je ulična vrijednost 2.4 miliona eura pronađena je prošle srijede u luci u kontejneru natovarenom papirom za printer.

Fotografije koje je objavila policija pokazuju kako je kokain skriven u izdubljenim hrpama papira. Droga je zaplijenjena, ali je transportna tvrtka transportirala kontejner u sjeverni grad Bremen.

Šestorica osumnjičenika uhapšeno je su u subotu rano ujutro dok su tamo iskrcavali kontejner.

Naknadno je pretraženo 14 zgrada u Bremenu i nekoliko obližnjih gradova, a privedeno je još pet osumnjičenih. U pretresima je oduzeto i 160 grama kanabisa, precizne vage, aparati za vakumiranje, steroidi, mobilni telefoni, računala i uređaji za pohranu podataka te otpremna dokumentacija.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.