16.2.2024. 21:28
0
Šok za Trumpa: Mora da plati 355 miliona dolara zbog prevare
Nekadašnji američki predsjednik Donald Trump mora da plati skoro 355 miliona dolara po presudi za prevaru.

Prema presudi, Trumpu je također zabranjeno poslovanje u New Yorku na tri godine, te njegovim sinovima Ericu i Donaldu Jr. na dvije.

Sudija u predmetu za građansku prevaru u New Yorku presudili su da Trump i njegova organizacija treba da plate 354.868.768 dolara. Trampovi sinovi će morati da plate po 4 miliona dolara svaki.

Podsjećamo, građansko suđenje u ovom slučaju završeno je prije oko mjesec dana, ali je danas donesena konačna odluku, prenosi AP.

Sudija je već utvrdio da su Trump, njegova dva odrasla sina i rukovodioci Trumpove organizacije na prevaru "napuhali" finansijske izveštaje koji su davani bankama i osiguravačima da bi dobili bolje poslove i zajmove.

Trump i njegovi sinovi su optuženi da su masovno uvećali vrijednost svoje imovine zbog povoljnijih kredita.

Primjera radi, njegovo imanje Mar-a-Lago na Floridi je precijenjeno za 2.300 posto u jednom finansijskom izvještaju, a Trump Tower u New Yorku predstavljen je kao trostruko vrijedniji.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.