24.2.2024. 16:16
0
Beč: U jednom danu ubijene četiri žene i djevojčica
FOTO: Ilustracija
Austrijske vlasti istražuju ubistva četiri žene i 13-godišnje djevojčice u Beču u roku od jednog dana, uključujući tri žene koje su pronađene izbodene na smrt u bordelu.

Tijela triju mladih žena pronađena su sa smrtonosnim ranama nožem u bordelu u četvrti Brigittenau glavnog grada Austrije u petak naveče nakon što je svjedok o događaju obavijestio policiju.

Muškarac (27), koji je još sa sobom imao nož za koji se vjeruje da je oružje kojim je počinjeno ubistvo, uhapšen je u blizini pod sumnjom da je počinio ubistva, rekla je policija.

U odvojenom slučaju, žena i njezina kćerka, 13, pronađene su mrtve u stanu u Beču ranije u petak. Vjerojatno su zadavljene ili ugušene do smrti, a otac je glavni osumnjičeni, rekla je APA.

Austrijska udruga autonomnih skloništa za žene prošle je godine zabilježila 26 femicida, a u zemlji i širom  Evrope bjesni rasprava o ubistvima žena i djevojaka, često od strane partnera ili bivših partnera.

Austrijska vlada obećala je oštrije mjere, obećavši nekoliko mjera uključujući povećanje financiranja organizacija koje pomažu žrtvama nasilja.

Nevladine organizacije, međutim, kažu da vlada ne čini dovoljno da zaustavi ubojstva.

Između 2010. i 2020. u Austriji je ubijeno 319 žena, uglavnom od strane njihovih muških partnera ili bivših partnera, s rekordnim brojem od 43 žrtve u 2019., pokazuje vladina studija, prenosi Index.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.