26.2.2024. 9:24
0
Washington: Muškarac se zapalio ispred izraelske ambasade
FOTO: SCREENSHOT/X
Muškarac se zapalio ispred izraelske ambasade u Washingtonu, izvijestile su američke hitne službe.

Kako prenosi BBC, incident se dogodio u nedjelju oko 13:00 sati po lokalnom vremenu.

Službenici američke tajne službe uspjeli su ugasiti vatru nakon čega je muškarac prevezen u bolnicu sa povredama opasnim po život.

Američki mediji kasnije su citirali glasnogovornicu američkih zračnih snaga da je muškarac bio aktivni ratni zrakoplovac američke vojske.

Na društvenim mrežama pojavio se video koji prikazuje muškarca kako viče "Oslobodite Palestinu" dok gori, javili su američki mediji.


Na mjesto događaja poslana je i Jedinica za deaktiviranje bombi zbog zabrinutosti oko sumnjivog vozila koje bi moglo biti povezano s osobom. No, vozilo je proglašeno sigurnim nakon što u njemu nisu pronađeni opasni materijali.

Niti jedan član osoblja ambasade nije povrijeđen u incidentu, rekla je glasnogovornica za New York Times.

U saopćenju je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova reklo da muškarac nije bio poznat osoblju ambasade.

(Erna H.)  

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.