19.3.2024. 20:07
0
Druga najveća pljenidba u historiji: U Boliviji oduzeto više od sedam tona kokaina
Bolivijska policija zaplijenila je više od 7,2 tone kokaina namijenjenih Belgiji, čija je ulična vrijednost blizu pola milijarde dolara, saopćio je ministar unutrašnjih poslova Eduardo del Kastiljo.

Ovo je druga najveća pljenidba kokaina u ovoj zemlji u historiji, prenosi RTRS.

Operacija je izvršena u bolivijskom planinskom regionu Pisiga, na granici sa Čileom. Droga je bila sakrivena u dva kamiona koji su prevozili staro gvožđe za izvoz u Evropu preko čileanskih luka na pacifičkoj obali.
 
- Ako uzmemo u obzir cijenu ovih kontrolisanih supstanci u zemlji odredišta, govorimo o uticaju na trgovinu drogom od preko 451 milion dolara - rekao je Del Kastiljo na konferenciji za novinare.

On je dodao da je osoba koja je prodala ovu drogu pobjegla iz zemlje u SAD nakon što su informacije procurile iz kancelarije tužioca u medije.

U januaru je bolivijska policija izvršila najveću operaciju protiv trgovine drogom u zemlji i zaplijenila više od osam tona kokaina, također na granici sa Čileom.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.