23.3.2024. 13:23
0
Terorista priznao zašto je ubijao ljude na koncertu u Moskvi: Sve je ispričao u kameru
FOTO: screenshot/x
Glavna urednica medijske grupe RT okačila je na svoj kanal na Telegramu video-snimke osumnjičenog muškarca za teroristički napad u Moskvi koji je navodno rekao zašto je počinio stravični zločin.

Jedan od osumnjičenih muškaraca priznao je navodno nakon hapšenja da je učestvovao u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u kojem je stradalo najmanje 115 ljudi, a povrijeđeno je preko 100, prenosi Telegraf.rs.

Na snimku se vidi muškarac kako sav drhti dok priča šta je uradio.



Kako je rekao, iz Turske je stigao 4. marta i dobio je naređenje da pobije sve prisutne na koncertu, a da će za to dobiti 500.000 eura. Pola novca mu je odmah prebačeno na račun, a onda je imao obuku. Tvrdi da su ga kontaktirali preko Telegrama i da ne zna ko mu je dao oružje.

U kontakt sa njim je došao preko posrednika, a za sebe kaže da ima 26 godina.

Na Telegramu se navodno pojavio snimak ispitivanja i drugog osumnjičenog za napad.

Podsjetimo, Federalna služba bezbjednosti Rusije saopćila je danas nakon hapšenja da je četvorica osumnjičenih terorista, nakon napada koji su sinoć izveli u koncetrnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, imala namjeru da pređe granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

Napad se dogodio u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u "Krokus siti hol" u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe "Piknik".
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.