28.3.2024. 11:21
0
U napadu na koncertnu dvoranu u Moskvi poginule 143 osobe
Broj poginulih u prošlosedmičnom napadu na koncertnu dvoranu u ruskoj moskovskoj oblasti povećan je na 143, saopćilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

Na osnovu podataka ruskog Ministarstva zdravstva, Ministarstvo za vanredne situacije saopćilo je kasno u srijedu da je ažurirana lista sa 143 osobe koje se vode kao mrtve.

"Lista će biti prilagođena na osnovu podataka forenzičkih medicinskih istraživanja", dodali su.

Ranije je pres služba ruskog Istražnog komiteta saopćila državnoj novinskoj agenciji TASS da je savezno istražno tijelo primilo 143 izjave članova porodica o nestanku njihovih rođaka ili najmilijih tokom napada.

U petak su naoružani napadači otvorili vatru na "Crocus City Hall" u gradu Krasnogorsku u moskovskoj oblasti.

Istražni komitet je ranije saopćio da je priveo 11 osoba, uključujući četiri počinioca, u pograničnom regionu Brjansk, koji su bili na putu za Ukrajinu.

Optuženi su za terorizam, a određen im je istražni pritvor do 22. maja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.