18.1.2016. 15:59
0
BBC: Šesnaest tenisera prijavljeno za namještanje rezultata
Svijet tenisa uzdrman je u ponedjeljak, na prvi dan Australian Opena, optužbama o namještanju mečeva na koje teniska tijela nisu željela reagirati i dizati prašinu.

BBC je objavio da je čak 16 igrača koji su među 50 najboljih na svijetu bilo prijavljivano tijelu zaduženom za poštenje i fair-play (TUI), a osmorica sudjeluju na danas započetom Australian Openu, prenosi HRT.

Mnogi su priznali da to otkriće i nije otkriće insajderima u teniskom svijetu, pa je tako i Novak Đoković danas u Melbourneu priznao da je dok je bio mladi igrač članu njegovog štaba bilo predlagano da se uključi u namještaljke. Ipak, većina mutnih stvari događa se na malim turnirima, izvan reflektora. Iskušenja su velika, a opasnost od hvatanja malena.

- Mnogo turnira je bez televizijskih prijenosa, a na njima često velika imena neobjašnjivo izgube od nepoznatih suparnika. Ako pogledate velike turnire i Olimpijske igre, na njima favoriti obično pobjeđuju. No na nekom manjem takmičenju sljedeće sedmice izgube i ko može dokazati da to nije zbog iscrpljenosti ili povrede, rekao je Steve Georgakis, predvač na sidnejskom univerzitetu, koji istražuje sumnjive rezultate u tenisu. 

Sportsko klađenje eksplodiralo je u popularnosti zadnjih godina, s rastom online industrije igara na sreću, pa trenuto vrijedi čak oko tri hiljade milijardi dolara. U tom moru novca tenis je drugi najatraktivnij isport, ispred je samo fudbal. 

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.