6.9.2017. 10:55
0
US Open: Carreno Busta i Anderson izmemađujuće u prvom polufinalu
U prvom polufinalu tenisača na US Openu sastat će se Pablo Carreno Busta i Kevin Anderson.

U sinoćnjim četvrtfinalnim mečevima Španjolac Carreno Busta bio je bolji od Argentinca Diega Schwartzmana 6-4, 6-4 i 6-2 po setovima, dok je Južnoafrikanac Anderson svladao domaćeg tenisača Sama Querreyja 7-6(5), 6-7(9), 6-3 i 7-6(7).

Za oba tenisača to je prvi plasman u polufinale nekog Grand Slam turnira, a s obzirom da se međusobno susresti u polufinalu, za jednog od njih bit će to ujedno i prvo finale jednog od četiri najveća turnira na svijetu.

U utorak su odigrana i dva ženska četvrtfinala, a plasman u završnicu izborile su dvije Amerikanke Sloane Stephens i Venus Williams.

Stephens je svladala Letonku Anastasiju Sevastovu 6-3, 3-6 i 7-6(4), dok je Williams bila bolja od Čehinje Petre Kvitove 6-3, 3-6 i 7-6(2) po setovima.

U srijedu su na programu preostali susreti četvrtfinala US Opena. U muškoj konkurenciji sastaju se Roger Federer - Juan Martin del Potro i Rafael Nadal - Andrey Rublev, a u ženskoj Karolina Pliskova - CoCo Vandeweghe i Madison Keys - Kaia Kanepi.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.