16.4.2023. 12:00
0
Japanski teniser prvi put u BiH: Ova zemlja je u prošlosti mnogo propatila
Slavni japanski teniser Daniel Taro učestovat će na turniru Srpska Open koji počinje danas u Banjoj Luci, a dolazak u grad je iskoristio da posjeti tvrđavu Kastel.


Prv utiske o našoj domovini podijelio je na drutvenim mrežama.

- Prvi put u životu sam u Banjoj Luci, u Bosni i Hercegovini. Ovo je zemlja koja je u nedavnoj prošlosti mnogo propatila i često je neprepoznata. Rat u Bosni je završio 1995. i imao je najviše žrtava u svim jugoslavenskim ratovima. Velika je čast učestvovati na jednom od najvećih međunarodnih sportskih događaja historiji ove zemlje. Nadamo se da će naši napori na terenu donijeti makar i najmanju dozu radosti mještanima - napisao je Daniel na Instagramu.

Taro trenutno zauzima 98. mjesto na ATP listi, a u objavi na društvenim mrežama istakao je kako je sretan što je prvi put u BiH, zemlji koja je u prošlosti pretrpila mnogo.

On će u prvom kolu igrati protiv Alekse Molčana, navodi Avaz. 

(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.