16.7.2023. 20:20
0
Đoković sa poštovanjem govorio o novom osvajaču Wimbledona
Španski teniser Carlos Alcaraz, prvi na ATP listi, uspio je savladati Novaka Đokovića u finalu turnira u Wimbledonu sa 3:2 u setovima.

Alcarazu je ovo bilo prvo finale Wimbledona, a pobjedom je uspio da osvoji svoj drugi Grand Slam naslov.

- Nije baš tako dobar dan za mene. Carlos, zaslužio si ovo. Mislio sam da ću imati problema s tobom samo na zemlji ili na betonu, ali ne i na travi. Čudesno si odigrao, prilagodio se na podlogu. Igrao si jednom ili dva puta na travi, svaka čast.

Nije lako izgubiti ovakve mečeve. Kad se sve emocije slegnu, morat ću biti zahvalan jer sam dobio puno, puno ovakvih mečeva posljednjih godina - kazao je Đoković, potom pomenuo sina i rasplakao se, nakon čega je konačno dobio ovacije na cantralnom terenu (tokom turnira non stop je bio u nemilosti navijača).

Potom je riječ preuzeo novi kralj Wimbledona.

- San mi se ostvario. Sjajno je pobijediti, ali i da sam izgubio, bio bih ponosan na sebe. Ispisali smo historiju. Igrao sam finale protiv legende ovog sporta. Ponavljam, ispunio sam san. Čudesno da sam tako brzo uopće došao u ove situacije da se borim za titule. Jako sam ponosan - kazao je Alcaraz, te objasnio kako se uspio "dići" poslije debakla u prvom seu u kojem je izgubio sa 1:6:

- Rekao sam sam sebi: Carlos, podigni razinu igre! Moram čestitati Novaku. Šta uopće mogu reći o njemu? Inspiriraš me. Počeo sam igrati tenis gledajući tebe, kad sam se rodio, ti si već osvajao turnire.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.