12.9.2023. 9:15
0
Njemačka bez najveće zvijezde protiv BiH na Davis Cupu
Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine i Njemačke narednog će vikenda u Mostaru igrati meč za mjesto u elitnoj grupi.

Nijemci su stigli u hercegovački grad, ali bez svoje prve zvijezde Alexandera Zvereva!

Zverev je povrijedio mišić tokom nastupa na US Openu, te je zbog toga otkazao dolazak u Mostar i Nijemci će biti oslabljeni, ali će i publika u Mostaru biti uskraćena za gledanje velike zvijezde na djelu, prenosi SC Sport.

Duel BiH i Njemačke igra se narednog vikenda, a pobjednik će osigurati mjesto u elitnoj diviziji Davis Cupa.

“Alexanderov gubitak je naravno ozbiljan jer je pronašao put do svoje stare forme u posljednjih nekoliko sedmica i apsolutno je izniman igrač“, rekao je šef Davis Cup tima Njemačke Michael Kohlmann.

“Naravno da bismo ga voljeli imati u ovim važnim duelima, ali uvjeren sam da ćemo i bez njega biti dovoljno jaki da preživimo protiv Bosne i Hercegovine”, dodao je Kohlmann.

Njemački tim sada se sastoji od Daniela Altmaiera, Yannicka Hanfmanna i sjajnog doublea Tim Pütz – Kevin Krawietz.

Boje BiH branit će Damir Džumhur, Tomislav Brkić, Nerman Fatić, Mirza Bašić i Andrej Nedić, navodi N1.

(Mubina Lj.I.)

SportTenis
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.