13.9.2023. 13:35
0
Davis kup: Džumhur i ekipa vjeruju u pobjedu protiv Njemačke za koju ne igra Zverev
Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine spremno dočekuje meč protiv selekcije Njemačke, koji će se igrati u subotu i nedjelju na terenima Tenis centra u Mostaru. Na žalost selektora i navijača selekcije BiH, Tomislav Brkić neće nastupiti zbog povrede, ali optimizam u bh. taboru nije splasnuo s obzirom na činjenicu da na drugoj strani neće biti najboljeg igrača i najveće zvijezde Aleksandera Zvereva.

"Radimo po planu, a plan je da do petka uradimo ustaljeni program. Htio bih pohvaliti sve momke. Drago mi je što Damir Džumhur dolazi nakon osvojenog turnira, a jako važna stvar je i da imamo Nermana Fatića, koji diže formu. Potvrdio je da pripada visokom teniskom društvu. Važno je da je Mirza Bašić sanirao povredu i dobro trenera. Imamo i mladog Andreja Nedića koji je napredovao na rang listi. Puno nam pomaže na treninzima. Jako je odgovoran. On može napredovati uz starije kolege. Neizmjerna zahvalnost i Tomislavu Brkiću, koji je bez obzira na probleme sa zdravljem izdvojio vrijeme i došao da bude tu s nama. To je pokazatelj našeg zajedništva. Još se nisu desile pripreme da je neko zakasnio jedan sat. Svi su tu na vrijeme", rekao je Zoran Zrnić, selektor Bosne i Hercegovine.

Džumhur je u dobroj formi posljednjih mjeseci. Vjeruje da Bosna i Hercegovina već prvog dana duela Svjetske grupe I Davis kupa može ostvariti prednost protiv favorizovanog protivnika, te na koncu doći i do pozitivnog rezultata.

"Jako bitan meč za našu reprezentaciju. Igramo sa jednom od najboljih selekcija svijeta, koja je i bez Zvereva izuzetno jaka. Bit će jako zahtijevan i težak meč. Većina igrača je ušla u formu i nadam se da ćemo uspjeti doći do željenog rezultata, a to je pobjeda. Imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će navijači doći u velikom broju i da će nam to pomoći", kazao je Džumhur.

Tomislav Brkić žali što neće biti na terenu, ali će do kraja biti uz kolege koje će bodriti, uvjeren da Bosna i Hercegovina može prirediti veliko iznenađenje. Pozvao je navijače da podrže bh. tim u Mostaru.

"Stvarno će nam biti potrebna podrška. Raduje veliko interesovanje. Mislim da se ne možemo staviti u ulogu favorita, ali raduje što je Damir u dobroj formi, kao i Nerman koji je ove godine prvi put bio u kvalifikacijama za jedan Grand Slam. Pokušat ćemo prvi dan osvojiti dva boda. Naši igrači imaju kvalitet da igraju sa ovim protivnicima", smatra Brkić.

Dobro poznaje njemačke tenisere te dodaje da je dobra okolnost za bh. tim ta što će se meč igrati na zemljanoj podlozi.

"Ovih dana pokušavamo prilagoditi zemlju onako kako nama odgovara. Oni imaju dobre igrače na zemlji. I dubl im je dobar. Prave dobre rezultate. Igraju dugo zajedno i sigurno će biti težak meč za nas. Dat ćemo sve od sebe, ali ne možemo garantirati rezultat", zaključio je Brkić.

Izvlačenje parova za meč između Bosne i Hercegovine i Njemačke bit će održan u petak u 12 sati u mostarskoj Vijećnici.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.